Bitumen dakbedekking

Uw platte dak voorzien van bitumen dakbedekking

Wilt u Bitumen laten aanbrengen op uw platte dak?

KM Dakbedekking heeft ruim 40 jaar ervaring met Bitumen aanbrengen op platte daken

Bitumen dakbedekking aan laten brengenBitumen is een soort vloeistof die verkregen wordt uit ruwe aardolie. Bitumen is nadrukkelijk géén teer (teer is afkomstig uit steenkool/hout). Teer aanbrengen op daken werd vroeger gedaan, maar is al sinds 1983 niet meer toegestaan in Nederland. Bitumen dakbedekking is daarmee het alternatief voor teer geworden.

Platte daken zijn zeer kwetsbaar en hebben een goede bescherming nodig tegen de weersinvloeden van buitenaf, voornamelijk regen en sneeuw. Bitumen is uitermate geschikt om op platte daken aan te brengen doordat het zeer goed hecht en sterk is. Wanneer bitumen correct wordt aangebracht heeft het een waterdichte werking en een levensduur van gemiddeld 25 jaar.

Soorten bitumen dakbedekking

Er zijn grofweg twee soorten bitumen die soepel en buigzaam zijn:

  • APP (a-tactisch polypropyleen) bitumen is UV-bestendig en vergt weinig onderhoud,
  • SBS (styreen butadieen styreen) bitumen hecht nog beter en kan de werking van de constructie beter opvangen.

Bij het aanbrengen van SBS bitumen kunnen wij ook voor u een laag grind aanbrengen, omdat SBS door te veel blootstelling aan UV-straling poreus wordt. Kortweg zorgen de kiezels ervoor dat de SBS dakbedekking uit de zon blijft.

Welke soort bitumen uw dak ook nodig heeft, KM Dakbedekking legt graag uw bitumen dakbedekking voor u! U hoeft dan niet zelf aan de slag en wij nemen al het werk uit uw handen, zoals het schoonmaken van uw dak, het branden van de bitumen, aandrukken van de bitumen met een roller en eventueel kiezels leggen.
En als u voor KM Dakbedekking kiest, garanderen wij u dat uw bitumen dakbedekking 10 jaar intact blijft! Mocht er iets met uw bitumen dakbedekking aan de hand zijn, dan komen we kosteloos even bij u langs om het euvel te verhelpen! *

* n.b.: 10 jaar garantie op fouten in de wijze van aanbrengen; garantie niet geldig voor schade door storm, bliksem of andere onvoorziene machten van buitenaf.

Vrijblijvende offerte voor bitumen dakbedekking

Wilt u weten wat een bitumen dakbedekking met APP of SBS kost?